Nano Window Coating | Meezenbroekstraat 41a Veendam | 06 233 644 48

Nanotechnologie

Nanotechnologie is de wetenschap die zich richt op het werken met deeltjes ter grootte van een nanometer. Een nanometer is een miljardste deel van een meter, dit is het terrein van moleculen en atomen. De naam Nano komt uit het Grieks en betekent veelzeggend: dwerg.

Nanotechnologie raakt de kern van een product. Daarmee moet het mogelijk zijn dat wanneer de samenstelling en het bouwplan van welk product dan ook bekend is, deze stof na te maken is door de juiste bouwstenen op de juiste plaats te zetten.

Deze techniek vinden we terug in diverse toepassingen, zoals in de medische wetenschap, de voedselindustrie, materiaaltechniek en coatings.

Voor de ontwikkeling van de coatings van Nano Coatingtotaal (vuil-vocht en olie afstotende) zijn de eigenschappen van het blad van de lotusbloem in een biologische coating samengesteld. Bij onderzoek bleek dat het water van het blad van de lotusbloem afparelt. Het rolt met zeer gering contact van het blad af. Bij dit afparelen neemt de druppel al het vuil met zich mee.

Deze eigenschap is met de hulp van nanotechnologie ingepast in de coatings van Nano Coatingtotaal. Wanneer de coating wordt gebruikt voor bijvoorbeeld de auto, raken regendruppels de ruit, en glijden gelijk weg terwijl ze het vuil meenemen. Voor de werking van de coatings van GreenEarthCoatings geldt een geheel andere procedure, meer info vindt u op de pagina van 'coatings' onder 'productinfo'.